Op wie kan ik stemmen?

Hoorn heeft heel wat politieke partijen, zowel landelijke partijen als lokale partijen:

Landelijke partijen, het woord "landelijk" zegt het al, zijn ook vertegenwoordigd in Den Haag: de Tweede en Eerste Kamer. Lokale partijen daarentegen hebben dat niet en richten zich alleen op hun vestigingsplaats. In dit geval de gemeente Hoorn, bestaande uit Hoorn, Blokker en Zwaag.

Voor en nadelen van een landelijke of lokale politieke partij:

De landelijke partijen zijn meer gericht op Den Haag en het algemene beleid voor het hele land. Natuurlijk kunnen zij prima het lokale beleid behandelen en uitvoeren en dat doen ze ook met dezelfde toewijding en betrokkenheid als de lokale politieke partijen, maar zij moeten zich wel confirmeren aan het landelijk beleid en politieke kleur van hun partij. Vanuit Den Haag gelden regels waarbinnen zij het lokale beleid kunnen uitvoeren. De lokale politieke partijen hebben daar geen "last"van. Zij kunnen geheel binnen hun eigen inzicht, zonder verantwoording af te hoeven leggen aan Den Haag, hun eigen beleid voeren. Voordeel daarvan is dat zij eigenlijk zowel rechts, links en midden kunnen zijn. Zij kijken alleen wat het beste is voor Hoorn en stemmen daarbinnen op basis van hun eigen inzichten het lokale beleid af.

Welke partijen zijn er in de gemeente Hoorn?

In de coalitie periode 2014 - 2018 telt Hoorn totaal 13 partijen:

Lokaal

aantal zetels               

Landelijk

aantal zetels

       
Hoorns Belang 2 VVD 4
Sociaal Hoorn (voorheen PvdA) 4 D66 4
Tijdelijke Lijst Socialisten (voorheen SP)  4 GroenLinks     3
Hoornse Senioren Partij 1 CDA 3
Hoornse Onafhankelijke Partij     2    
VOCHoorn 3    
Jong en Oud voor Hoorn 1    
Fractie Tonnaer 3    
Hoorn Lokaal 1    
       

Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018:

Voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vinden er nogal wat verschuivingen plaats en doen er een paar nieuwe politieke partijen mee met de gemeenteraadsverkiezingen.
Zo stoppen de partijen Jong en Oud voor Hoorn (afsplitsing van de HSP) en de Tijdelijke Lijst Socialisten (ex fractieleden SP) ermee en doen zijn niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen. De PvdA doet uiteraard weer wel mee en komt met een nieuwe kandidatenlijst. De SP mag van het hoofdkantoor niet meedoen, ook niet met een nieuwe kandidatenlijst.
Nieuwe partijen die zich aangemeld hebben: Sociaal Hoorn (ex fractieleden PvdA en SP staat op de kandidatenlijst), de Realistische Partij, en de Christen Unie. Jezus Leeft had zich ook aangemeld, maar deze doen volgens de laatste berichten niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen..

Wij gaan ervan uit dat u in maart 2018 gaat stemmen en wij hopen dat u dan kiest voor Hoorns Belang.

Twijfelt u?

Hieronder staan onze kernwaarden binnen onze partij

:Wilt u meer informatie?

Klik hier voor de website van Hoorns Belang.

Klik hier voor ons verkiezingsprogramma.

Klik hier voor onze kandidatenlijst.

 

 

0
0
0
s2sdefault