SP Hoorn mag niet meedoen met de verkiezingen

De Hoornse afdeling van de Socialistische Partij, de SP, is verboden mee te doen met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Zo is dat verboden door het landelijk bestuur. Dit was onverwacht en viel daarom rouw op hun dak. Enthousiast, met volle overgave en niets wetende van de donkere wolk die zich begon te vormen boven hen, waren zij al begonnen met de voorbereidingen van de verkiezingen net zoals ieder andere partij in Hoorn.

Uiteraard heeft de Hoornse afdeling hiertegen bezwaar gemaakt, maar helaas mocht dat niet baten. De reden van deze beslissing is dat de SP zich te weinig zich begaf onder haar kiezers en dus te weinig zichtbaar in de wijken.


De afgelopen 4 jaar waren zij met 4 raadszetels vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Daarnaast maakten ze deel uit van de coalitie en hebben ze 1 wethouder, Nel Douw. Een zeer betrokken en capabele wethouder. Zij heeft onder meer jeugdzorg en maatschappelijke opvang in haar portefeuille.

Het bevreemd ons wel: goede verkiezingsuitslagen in 2014, 4 jaar meebesturen (coalitie) en 4 raadszetels tellen klaarblijkelijk niet mee voor het landelijk bestuur. Juist dan is het mogelijk zaken voor elkaar te krijgen. Daarnaast is het risico groot dat de kiezers van de SP hun heil elders gaan zoeken, bij andere politieke partijen.

Wij wensen het team van SP sterkte.

0
0
0
s2sdefault

 

Deze website is mede mogelijk gemaakt door Hoorns Belang
De politieke partij van Hoorn, Blokker en Zwaag

Webdesign: 1place4ads.nl